Noutati

  • Home
  • Blog
  • Noutati
  • Masajul terapeutic o metoda de bază în tratamentul de recuperare
Masajul terapeutic o metoda de bază în tratamentul de recuperare

Masajul terapeutic o metoda de bază în tratamentul de recuperare

Masajul reprezintă cea mai veche metodă de tratament, cunoscută de mai bine de 3000 de ani, utilizată în recuperare alături de celelalte metode fizicale și balneare, cu efecte complexe atât la nivel fizic, cât și psihic.

Masajul este o prelucrare metodică a părților moi ale corpului, prin acțiuni manuale în scop fiziologic sau curativ-profilactic sau terapeutic. Prin contactul cu tegumentul se stimulează pielea, determinând reacție vasculară, biochimică și stimulare senzitivă, inducând reacții de tip reflex în vecinătatea zonei de masaj sau la distanță.

Tehnicile de masaj medical terapeutic sau masaj clasic diferă de cele utilizate în masajul de relaxare sau în terapii combinate și de asemenea cu cele utilizate în masajul de drenaj.

De mare calitate este masajul reflex-segmentar, reflexologia fiind considerată de specialiști una dintre cele mai eficiente metode, având multiple posibilități de combinare cu procedeele masajului clasic în scopul asigurării complementarității efectelor urmărite.

Modul de abordare al masajului terapeutic completează arsenalul mijloacelor fizical-kinetice utilizate în recuperarea funcțională: electroterapia, ultrasunetele, laserterapia, hidrotermoterapia, magnetoterapia, kinetoterapia, de care puteți beneficia și în Centrul de Recuperare Aqua.

 

 

Ș.L. Dr. Iliescu Madalina , medic coordonator