Masajul terapeutic o metoda de bază în tratamentul de recuperare

posted Jan 12 2017

Masajul reprezinta cea mai veche metoda de tratament , cunoscuta de mai bine de 3000 de ani, utilizata in recuperare alaturi de celelalte metode fizicale si balneare, cu efecte complexe atat la nivel fizic cat si psihic.

Masajul este o prelucrare metodică a părților moi ale corpului, prin acțiuni manuale în scop fiziologic sau curativ-profilactic sau terapeutic. Prin contactul cu tegumentul se stimulează pielea, determinând reacție vasculară, biochimică și stimulare senzitivă, inducând reacții de tip reflex în vecinătatea zonei de masaj sau la distanță.

Tehnicile de masaj medical terapeutic sau masaj clasic difera de cele utilizate in masajul de relaxare sau in terapii combinate si de asemenea cu cele utilizate in masajul de drenaj.

De mare calitate este masajul reflex-segmentar, reflexologia fiind considerată de specialiști una dintre cele mai eficiente metode, având multiple posibilități de combinare cu procedeele masajului clasic în scopul asigurării complementarității efectelor urmărite.

Modul de abordare a masajului terapeutic completează arsenalul mijloacelor fizical-kinetice utilizate in recuperarea functionala: electroterapia, ultrasunetele, laserterapia, hidrotermoterapia, magnetoterapia, kinetoterapia, de care puteti beneficia si in Centrul de Recuperare Aqua.

 

 

S.L. Dr. Iliescu Madalina , medic coordonator

admin

Leave a Comment


Your email address will not be published. Required fields are marked *